Toetsmatrijs Gezondheidszorg en Welzijn, tweedegraadslerarenopleiding
De toetsmatrijs is onderdeel van het hoofdstuk Toetsinhoud uit de toetsgids van de betreffende opleiding. In de toetsmatrijs is vastgelegd welke domeinen uit de bijbehorende kennisbasis worden getoetst en wat de verdeling is van de vragen over de domeinen.
In de Kennisbasis Gezondheidszorg en Welzijn (ingangsdatum studiejaar 2018-2019) van de tweedegraadslerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn is een beschrijving van de domeinen opgenomen. Kies een domein:
Domein | Aantal vragen |
⧐ Domein 1: Organisatie | 8 vragen |
⧐ Domein 2: Beroeps- en werkhouding | 6 vragen |
⧐ Domein 3: Doelgroepen | 18 vragen |
⧐ Domein 4: Gezondheid en ziekte | 20 vragen |
⧐ Domein 5: Leefstijl en gezond gedrag | 18 vragen |
⧐ Domein 6: Professioneel handelen | 6 vragen |
⧐ Domein 7: Voeding | 16 vragen |
⧐ Domein 8: Facilitaire dienstverlening | 8 vragen |
Domein 1: Organisatie
Subdomein 1.1 | Organisatie en beleid | 8 vragen |
Subdomein 1.2 | Wet- en regelgeving |
Domein 2: Beroeps- en werkhouding
Subdomein 2.2 | Beroepsgerichte communicatie | 6 vragen |
Subdomein 2.3 | Beroepsethiek |
Domein 3: Doelgroepen
Subdomein 3.1 | Ontwikkeling en levensloop van de mens | 18 vragen |
Subdomein 3.2 | Specifieke doelgroepen |
Domein 4: Gezondheid en ziekte
Subdomein 4.1 | Anatomie en fysiologie (incl. toegepaste natuurwetenschappen) | 20 vragen |
Subdomein 4.2 | Classificatiesystemen | |
Subdomein 4.3 | Pathologie | |
Subdomein 4.5 | Psychopathologie | |
Subdomein 4.5 | EHBO |
Domein 5: Leefstijl en gezond gedrag
Subdomein 5.1 | Gezondheid en gedrag | 18 vragen |
Subdomein 5.2 | De leefwereld van jongeren | |
Subdomein 5.3 | Preventie en gezondheidsbevordering |
Domein 6: Professioneel handelen
Subdomein 6.2 | Veilig werken | 6 vragen |
Subdomein 6.4 | Huishoudelijke zorg (HDL) |
Domein 7: Voeding
Subdomein 7.1 | Voedingsleer (incl. toegepaste natuurwetenschappen) | 16 vragen |
Subdomein 7.2 | Voeding voor specifieke doelgroepen en dieetleer | |
Subdomein 7.3 | Voedingspatronen | |
Subdomein 7.4 | Levensmiddelenleer, levensmiddelenhygiëne (HACCP) |
Domein 8: Facilitaire dienstverlening
Subdomein 8.2 | Textiel- en linnenbeheer | 8 vragen |
Subdomein 8.3 | Voedingsdiensten, catering en restaurant |