Toetsmatrijs Gezondheidszorg en Welzijn, tweedegraadslerarenopleiding

De toetsmatrijs is onderdeel van het hoofdstuk Toetsinhoud uit de toetsgids van de betreffende opleiding. In de toetsmatrijs is vastgelegd welke domeinen uit de bijbehorende kennisbasis worden getoetst en wat de verdeling is van de vragen over de domeinen.

In de Kennisbasis Gezondheidszorg en Welzijn (ingangsdatum studiejaar 2018-2019) van de tweedegraadslerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn is een beschrijving van de domeinen opgenomen. Kies een domein:

Domein Aantal vragen
⧐  Domein 1: Organisatie 8 vragen
⧐  Domein 2: Beroeps- en werkhouding 6 vragen
⧐  Domein 3: Doelgroepen 18 vragen
⧐  Domein 4: Gezondheid en ziekte 20 vragen
⧐  Domein 5: Leefstijl en gezond gedrag 18 vragen
⧐  Domein 6: Professioneel handelen 6 vragen
⧐  Domein 7: Voeding 16 vragen
⧐  Domein 8: Facilitaire dienstverlening 8 vragen
 

Domein 1: Organisatie


Subdomein 1.1 Organisatie en beleid 8 vragen
Subdomein 1.2 Wet- en regelgeving

Domein 2: Beroeps- en werkhouding


Subdomein 2.2 Beroepsgerichte communicatie 6 vragen
Subdomein 2.3 Beroepsethiek

Domein 3: Doelgroepen


Subdomein 3.1 Ontwikkeling en levensloop van de mens 18 vragen
Subdomein 3.2 Specifieke doelgroepen

Domein 4: Gezondheid en ziekte


Subdomein 4.1 Anatomie en fysiologie (incl. toegepaste natuurwetenschappen) 20 vragen
Subdomein 4.2 Classificatiesystemen
Subdomein 4.3 Pathologie
Subdomein 4.5 Psychopathologie
Subdomein 4.5 EHBO

Domein 5: Leefstijl en gezond gedrag


Subdomein 5.1 Gezondheid en gedrag 18 vragen
Subdomein 5.2 De leefwereld van jongeren
Subdomein 5.3 Preventie en gezondheidsbevordering

Domein 6: Professioneel handelen


Subdomein 6.2 Veilig werken 6 vragen
Subdomein 6.4 Huishoudelijke zorg (HDL)

Domein 7: Voeding


Subdomein 7.1 Voedingsleer (incl. toegepaste natuurwetenschappen) 16 vragen
Subdomein 7.2 Voeding voor specifieke doelgroepen en dieetleer
Subdomein 7.3 Voedingspatronen
Subdomein 7.4 Levensmiddelenleer, levensmiddelenhygiëne (HACCP)

Domein 8: Facilitaire dienstverlening


Subdomein 8.2 Textiel- en linnenbeheer 8 vragen
Subdomein 8.3 Voedingsdiensten, catering en restaurant