Toetsgids Scheikunde tweedegraadslerarenopleiding

studiejaar 2024-2025

De toetsgids bevat praktische informatie rondom de landelijke kennistoets en is essentieel voor een goede voorbereiding op deze toets. Neem alle hoofdstukken goed door in aanloop naar je deelname aan de landelijke kennistoets voor je opleiding.

In de toetsgids is informatie opgenomen over de regels rondom deelname (waaronder fraude), de opbouw en inhoud van de toets (waaronder de toetsmatrijs), het aantal en soort vragen, de tijdsduur, de toegestane hulpmiddelen, de toetsomgeving, de cesuurbepaling en de uitslagverstrekking. Daarnaast is de bijlage Regeling landelijke kennistoetsen lerarenopleidingen opgenomen.

Opbouw
De toetsgids is als volgt opgebouwd:

Toetsmatrijs
In het hoofdstuk Toetsinhoud is onder meer de toetsmatrijs opgenomen. Daarin is vastgelegd welke domeinen uit de Kennisbasis Scheikunde (ingangsdatum studiejaar 2018-2019) getoetst worden en wat de verdeling is van de vragen over de domeinen. In de kennisbasis is een beschrijving van de domeinen opgenomen.

Toetshandreiking
In de toetshandreiking zijn de belangrijkste onderwerpen uit de leerstof opgenomen. Leidend blijft wel de toetsmatrijs waarin is vastgelegd welke domeinen uit de kennisbasis getoetst worden.

Raadpleeg in verband met mogelijke tussentijdse wijzigingen altijd de meest recente versie van de toetsgids op deze website.